Wiek – Schweigman& 2019

Het was een festival-hit in 2009, en voor velen een legendarische voorstelling die jaren bleef hangen als de ultieme locatievoorstelling: Wiek van Schweigman&. In Wiek belanden drie danseressen in een ruimte van horizontaal ronddraaiende wieken. Ze raken erin gevangen. Het publiek zit rondom en sluit zo de ontsnappingsmogelijkheid af; de danseressen kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan. De toeschouwer wordt medeplichtig gemaakt aan de onontkoombaarheid waar deze danseressen in zijn beland: een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf.

Boukje Schweigman staat bekend om haar gave het publiek mee te nemen naar een poëtisch schemergebied, waarin de zintuigen op scherp worden gezet. Wiek zette definitief de toon voor Schweigmans universum waarin beeld, beweging en de muziek van Douwe Eisenga samensmelten. Wiek wordt nu opnieuw gemaakt met een nieuwe cast en nieuwe inzichten en is achtereenvolgend te zien in Utrecht en Zeeland.

Wiek is te zien op de Zomer van Antwerpen 2019, van 7 augustus t/m 1 september.
Kaartverkoop: 
https://www.zva.be/content/wiek

concept en regie Boukje Schweigman
compositie Douwe Eisenga
decor- en lichtontwerp Theun Mosk
performers Suzanne de Bekker, Camilla Bundel, Luana van Eekeren, Marinke Eijgenraam, Goda Zukauskaite
regie-assistent en co-creator Swantje Schäuble
kostuums Esmee Thomassen, Bert Nuhaan
sounddesign Dennis Slot
dramaturgie Alex Mallems
zakelijk leiding Rachel Feuchtwang
techniek Jurr van Diggele, Wouter de Roo, Marcel Slagter
productie Puck Mathot, Mirjam Zwanenburg
educatie Anemone Oostvriesland
communicatie Lonneke Laurant
Productie: Schweigman&
Co-productie Schweigman&, Theaterproductiehuis Zeelandia (Zeeland Nazomerfestival), Podium Hoge Woerd en openbaar expositieplein RAUM. In samenwerking met SPRING Performing Arts Festival.