Marcel Hensema – Alles in de Hens

Marcel Hensema (Hollands Hoop, Penoza) speelt Alles in de Hens. Een semi-autobiografische voorstelling over een bijna-vijftiger die gaat wandelen om weer in contact te komen met zichzelf en de wereld om hem heen. Een warme voorstelling vol mooie verhalen, herkenbare typetjes, humor en muziek van Edison-winnaar en bandoneonspeler Carel Kraayenhof.

Alles in de Hens is een zeer persoonlijke voorstelling, over de midlife van Hensema zelf. Een avond met een lach en een traan voor een breed publiek. Het uitgangspunt van Alles in de Hens is een lange voettocht die Hensema maakt om los te komen van de drukte, zijn werk en zijn puberkinderen. Door die wandeling kan hij met een afstandje kijken naar zijn leven en de dingen die op zijn pad komen. Een nuchtere, luchtige, spirituele tocht vol humor en mooie beelden. Balancerend op het randje van cabaret en toneel.

De geboren Groninger verwierf eerder succes met zijn theatertrilogie Mijn EdeMijn Tweede en Mijn Vrede. Nu gaat hij opnieuw het avontuur aan met regisseur Ola Mafaalani, oud-directeur van het NNT en veelgevraagd toneelregisseur die o.a. het succesvolle Borgen regisseerde en gevierd toneelschrijver Rik van den Bos, die het Charlotte Köhler Stipendium voor zijn eerste drie toneelteksten ontving. Met de toevoeging van speciaal gecomponeerde muziek van geroemd componist Carel Kraayenhof, Officier in de Orde van Oranje-Nassau, bekend van ‘de traan van Máxima’ en winnaar van de prestigieuze Edison-prijs, belooft Alles in de Hens een waar spektakel te worden.

Credits
Regie: Ola Mafaalani
Spel: Marcel Hensema
Tekst: Rik van den Bos
Composities: Carel Kraayenhof
Techniek: Hendrik Walther
Productie: Mirjam Zwanenburg
Publiciteit: Puck Overman en Amber Winkel
Met dank aan: Bos Theaterproducties