India Dans Festival 2016

Korzo viert ieder jaar in oktober twee weken lang de rijke Indiase dans en cultuur tijdens het India Dans Festival. Van Kathak tot urban en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo is het podium voor toonaangevende en beginnende talenten. In de intieme ambiance van het Korzo theater worden inspirerende optredens van grote internationale artiesten afgewisseld met verfrissende, moderne in-house producties. Ook is er plek voor de lokale danscommunity om elkaar te ontmoeten, werk te presenteren en workshops te volgen.

De 6e editie vond plaats van 14 t/m 29 oktober 2016.

Productieleider van de opera Satyagraha akte II, van de componist Philip Glass. Het Indiase Zangam koor en het westerse Dario Fo koor bundelen de krachten voor het opvoeren van de opera Satyagraha, daarnaast wordt de opera uitgevoerd met Indiase dans, ditmaal de choreografie van Kalpana Raghuraman.

Productieleider van Ayush en Bhavna. Het choreografenduo Hari & Chethana hielden een residentie in Korzo. Zij presenteerden een double bill met het klassieke stuk Bhavna en het moderne werk Ayush. Ayush is geïnspireerd door de Ayurveda, een levensfilosofie en geneeswijze, waarin lichaam, geest en natuur nauw verbonden zijn. Ze exploreren de drie basisconstituties van de Ayurveda: Vatha, Pitta en Kapha. Vanuit de eigenschappen van de drie lichaamstypen, onderzoeken zij welke mogelijkheden hun energieën bieden voor de mens en de dans.