How to play the triangle

Heb je ooit slagwerk willen spelen? Deel willen uitmaken van een groot orkest? Laten we gemakkelijk beginnen met de… triangel. Eitje? Of toch niet? Neem de uitdaging aan met de Youth Percussion Pool.

How to play the triangle is een intrigerende interactieve voorstelling met veel dramatiek, virtuositeit en humor. Een theatraal concert door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool geïnspireerd door de muziek van Leonard Bernstein. Je wordt meegenomen in de wereld van de West Side Story met splinternieuwe werken van Tatiana Koleva en de Amerikaanse componisten David DrammVanessa LannRon Ford en Ned McGowan, die allen in Nederland wonen. Het decor en slagwerkinstallatie worden gevormd door een constructie van steigerbuizen en speciaal gebouwde grote triangels. Het publiek is onderdeel van de performance!

Workshop
Alles komt samen tijdens de speciale compositie voor triangelorkest, Triangled. Maar liefst honderd triangels worden door het publiek bespeeld. Ter voorbereiding hierop wordt er voorafgaand aan het concert een korte workshop aangeboden door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool.

Muziek maken, doorbreekt barrières en verbindt mensen. Zo’n klein instrumentje als de triangel samen bespelen kan een groot verschil maken: mensen kijken elkaar in de ogen, lachen en maken contact; ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht. De triangel is een metafoor voor grenzen verleggen, verbinden en respect hebben voor elkaar. Migratie, adaptatie, acceptatie; een driehoek die vragen, verbazing en emoties oproept. De triangel: een klein object met groot effect!

Programma
David Dramm                      – Scaffold (2019)
Ron Ford                             – Machimari (2017)
Ned McGowan                    – Cycle Games 1 (2019)
Vanessa Lann                     – I’m Migration (2019)
Tatiana Koleva                    – Way Home (2017)
– Triangled (2019)
Leonard Bernstein               – On the West Side Story, arr. T. Koleva (2019)

Credits
Tatianta Koleva & de Youth Percussion Pool: Edwin van der Wolf, Agata Kruszewska, Viktor Benev, Boris Budinov, Malika Maminova, Pieter Mark Kamminga, Kalina Vladovska
Regie: Dunja Jocic
Publiciteit/marketing: Franca Klaus, Frank van der Schaar
Techniek: Ruben Kieftenbelt, Ron Ruiten
Productie: Mirjam Zwanenburg