Holland Dance Festival 2020

Holland Dance Festival 2020

Het Holland Dance Festival haalde vanaf 22 januari 2020 voor de zeventiende keer de beste internationale dansproducties naar Nederland. Het festival toonde tijdens deze editie weer vele dansproducties uit binnen- en buitenland. In totaal waren in deze periode zo’n vijftig voorstellingen van over de hele wereld in verschillende theaters in Den Haag te zien, die samen het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans onderstrepen. Een groeiend aantal van de festivalproducties is bovendien ook in heel Nederland te zien.

Het festival bracht ook in 2020 weer vooral primeurs naar Nederland en presenteert gezelschappen en danskunstenaars die anders niet in ons land te zien zouden zijn. Absolute hoogtepunten daarbij zijn het langverwachte Nederlandse debuut van Compagnie Hervé Koubi. De gerenommeerde Batsheva Dance Company is na een lange afwezigheid terug met de voorstelling Venezuela. Ook de Duitse Gauthier Dance Company weet ongetwijfeld jong en oud te raken met haar dynamische performance.

Mirjam verzorgde het locatiemanagement in Het Nationale Theater – locatie Theater aan het Spui. Met de volgende gezelschappen: Jeon Misook Dance Company (Zuid-Korea), Axis Dance Company(U.S.A.) en Peggy Bakker Dance Projects (Canada). Daarnaast deed zij pre-productie en begeleidde zij The Alvin Ailey School tijdens hun verblijf en hun voorstellingen in Theater de Veste.