Alvin Ailey Dance Theater – Holland Dance Festival

Het Holland Dance Festival en het Luxor Theater presenteren het Amerikaanse topdansgezelschap Alvin Ailey American Dance Theater. Een reeks van vier optredens, exclusief voor Nederland en alléén in Rotterdam te zien. De voorstellingen zijn een ‘must-see’ voor alle liefhebbers van dans. Wereldwijd woonden miljoenen mensen de producties van Alvin Ailey American Dance Theater bij. Na het daverende succes in andere landen is nu dan ook Nederland aan de beurt.

Alvin Ailey American Dance Theater is een van de meest gerenommeerde dansgroepen van de Verenigde Staten, met een tableau van momenteel 32 dansers die bij elk optreden een verpletterende indruk achterlaat. Het gezelschap, dat dit jaar zijn 60-jarig bestaan viert, heeft met zijn voorstellingen ruim 25 miljoen mensen bereikt, in 48 Amerikaanse staten, 71 landen en op zes continenten. Het Amerikaanse congres betitelde de groep in 2008 als een ‘vital American cultural ambassador to the world’ en prees de missie die het gezelschap al sinds zijn oprichting voert: de uniciteit van de Afro-Amerikaanse cultuur behouden en vieren en tegelijkertijd een wezenlijke bijdrage leveren aan de verrijking van het Amerikaanse moderne-danserfgoed.

In samenwerking met Eva van der Heijden deed Mirjam de pre-productie, met name het contact met het gezelschap en tijdens hun verblijf artiestenbegeleiding en helpende hand tijdens de voorstelling.